Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Drebin hadnagy eltávozott!

2010.11.30. 09:59

 

Leslie Nielsen (1926-2010) a  84 éves, Emmy-díjra jelölt kanadai-amerikai színész békében, családja körében tét örök nyugalomra Floridában november 28-án. A színész halálát a tüdőgyulladás szövődményei okozták. A Csupasz pisztoly-trilógia Frank Drebin hadnagyaként vált ismertté, de ő játszotta Dr. Rumacket az Airplane! című filmben és Harris elnököt a Horrorra akadva sorozat 3. és 4. részében.
Noha a színész pályája során rengeteg műfajban megmutatta magát - mind filmekben, mind televíziós műsorokban -, a legismertebb alakításai vígjátékokhoz köthetők. Vígjátékaiban megformált karakterei látszólag esetlennek, szórakozottnak tűnnek, mindehhez társulnak a filmjeit jellemző abszurd helyzetek (amelyek főleg a háttérben zajlanak). Élete során több mint 220 karaktert formált meg, több mint 100 filmben, és körülbelül 1500-szor szerepelt tévés műsorokban. Jellemző magyar szinkronhangjai Sztankay István és Sinkó László.
Csak későn kezdett el színészkedni. Kölönös amikor egy ilyen ember elmegy, mivel mindig is idősödő emberként ismertük, és már-már furcsa, hogy mostmár tényleg nincs többé! De Frank Drebin alakja a filmtörténet klasszikus figurái közé emelte. Nyugodjék békében!
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://macskajaj.blog.hu/api/trackback/id/tr293288969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása